#Misha things

Blog Music Random RSS Matrix

Posts tagged "nederlands":

Liegende kinderen

12 May 2024

Gegeven het aantal kinderen dat beweert dat hun moeder de liefste moeder van de wereld is, en gezien het feit dat er objectief gezien maar één moeder daadwerkelijk de liefste van de wereld kan zijn, moeten we vaststellen dat vrijwel alle kinderen (met uitzondering van hooguit enkele kinderen)1 glashard aan het liegen zijn.

Tags: blog nederlands

Drie vragen aan Adriaan van Dis

23 Mar 2024

Naast waardering en bewondering voor de manier waarop "De kolonie mept terug" in weinig woorden de grote thema's van onze dagen samenvat, heb ik drie vragen voor Adriaan van Dis:

(...)
Tags: blog nederlands

Vijf lessen van de progress bar

23 Feb 2024

Deze column was onderdeel van een avond van Studium Generale over vooruitgang (link naar de video-opname).

(...)
Tags: blog nederlands

Interview met PublicSpaces

24 Dec 2023

Een paar weken geleden stuurde Public Spaces mij een paar vragen voor een artikel over social.edu.nl, the Mastodon server van Surf. Laura Krabbe verwerkte mijn antwoorden, samen met die van Jos Hornikx en Martijn Kleppe tot dit mooie artikel. Voor de archieven, en wie het interessant vindt, hier mijn volledige antwoorden:

(...)
Tags: blog nederlands

Geert Wilders en klimaatverandering

23 Nov 2023

Laat duidelijk zijn waar 1/4e van de Nederlandse kiezer voor gekozen heeft. Vandaag, in deze korte post, een greep uit de klimaatpunten uit het verkiezingsprogramma 2023 van de PVV (hier te downloaden):

Tags: blog nederlands politics climate

Langzamer leven in de horeca

06 Oct 2023

Mijn Spaanstalige wederhelft hoorde bij verjaardagen in eerste instantie altijd "langzamer leven, langzamer leven in de gloria".

(...)
Tags: blog nederlands beetje_leuk

Omgaan met personeelstekort

21 Sep 2023

Mensen willen sneller en beter geholpen worden in de winkel, maar niet meer werken, geen hogere lonen betalen, en geen migratie.

(...)
Tags: blog nederlands economics

Poets de wereld

07 Mar 2023

Als het normaal is om elke dag minstens twee minuten je tanden te poetsen, voor mondhygiëne, waarom is het dan niet ook normaal om elke dag minstens een half uur de wereld te poetsen, voor wereldhygiëne. Er is meer onrecht en vervuiling in de wereld dan tandplak in je mond. En de wereld laat je na aan de volgende generatie, en je tanden goddank niet.

(...)
Tags: blog nederlands

University Rebellion kreeg geen kans om de pudding te proeven

19 Jan 2023

Afgelopen maandag 16 januari bezette de UvA-tak van University Rebellion de Amsterdamse Academische Club. Uiteindelijk werd de ME ingezet om het gebouw te ontruimen. Voor sommigen is dat een logische stap: de activisten eigenen zich een plek toe die niet alleen aan hen toebehoort. "Dit is ook mijn gebouw, en zij representeren mij niet" zullen sommigen studenten en medewerkers gedacht hebben.

(...)
Tags: blog politics nederlands

Als je een bos plastificeert wordt het stoffig

18 Dec 2021

Een idee dat misschien een beetje helpt bij het omgaan met de dood.

(...)
Tags: nederlands de_dood blog earth

Koeien die konijnen oproepen minder wortels te eten

22 Nov 2021

Een eerste versie van deze tekst is geschreven voor, en voorgedragen tijdens een "kroegcollege" waar studievereniging "Spectrum" mij in januari 2020 voor uitnodigde. Het thema dat mij hierbij werd meegegeven was de "privatisering van geluk".

(...)
Tags: nederlands blog

Onbestemde rechtse frustratie

05 Oct 2021

Wat me opviel afgelopen zondag, was hoe makkelijk mensen met elkaar samen staan te protesteren. Allemaal verschillende verhalen. Wereldbeelden. Iedereen is ergens anders boos over.

(...)
Tags: blog fascisme nederlands

Broodje kaas op de Elandsgracht

15 Sep 2021

Vandaag at ik een broodje kaas in het speeltuintje tegenover de AH van de Elandsgracht. Er kwam een vrouw naast me zitten met een cello. Ik dacht eerst dat ze alleen was. Later begreep ik dat haar kind in het speeltuintje rondrende. Ik vroeg "kom je ergens vandaan, of moet je ergens heen?"

(...)
Tags: nederlands blog corona

Nazi's in Amsterdam

09 Sep 2021

Het fascineert me hoe normaal het lijkt te zijn geworden dat er uitgesproken nazi's en fascisten meelopen in de protesten tegen de corona-maatregelen van afgelopen zondag. Het maakt me niet uit hoe (il)legitiem en (slecht) onderbouwd je zorgen zijn over deze maatregelen, als je organisaties als Voorpost met prinsenvlaggen laat meelopen heb je echt ergens een cruciale afslag gemist. In je leven. In je hoofd.

(...)
Tags: blog fascisme nederlands

Umarell

06 Aug 2021

Rob wees me onlangs op dit prachtige fenomeen/concept, en vroeg me wat een goede Nederlandse vertaling zou kunnen zijn. Ik dacht aan:

(...)
Tags: nederlands tip blog

Schier

05 Aug 2021

Vandaag kwam ik erachter dat het voorvoegsel "pen" in het woord "penultimate" te herleiden is tot het Latijnse "paene" dat "bijna" betekent. Dus "penultimate" is "bijna laatste". En "peninsula" is een "bijna eiland". Dat vond ik leuk.

(...)
Tags: etymologie nederlands beetje_leuk blog

De meeste mensen drinken geen kinderbloed

30 Jul 2021

Quote Mussolini:

(...)
Tags: nederlands fascisme postmodernisme blog

Eigen angst eerst

30 Jul 2021

Sommige mensen, waaronder Thierry Baudet, zeggen geen corona vaccinatie te willen omdat het vaccinatieprogramma volgens hen één groot experiment is waarvan de bijwerkingen op de lange termijn onduidelijk zijn.

(...)
Tags: nederlands fascisme blog corona

Telefoonalfabet

23 Jul 2021

Van wie is de A? Officieel? Volgens Genootschap onze Taal is de A officieel van Anton. De B is natuurlijk van Bernhard (alsof die al niet genoeg bezit), en de C is uiteraard van Cornelis.

(...)
Tags: nederlands beetje_leuk blog

Land van melk en heling

22 Jul 2021

Als je in Amsterdam een gestolen fiets koopt, dan is dat mooi goedkoop, maar ben je ook strafbaar. De lage kosten van de fiets komen immers direct voort uit een onderliggende diefstal, die je met de aanschaf van de fiets bovendien in stand houdt. Dat heet heling.

(...)
Tags: economics nederlands blog

Brief over proefschrift

03 Apr 2020

Beste Andrej,

(...)
Tags: nederlands blog

Het ongemak van Nederland

31 Jul 2018

Het gesprek tussen Romana Vrede en Janine Abbring is inmiddels in alle grote kranten besproken. Janine had het niet makkelijk met Romana, daar waren alle recensenten het wel over eens. Maar hoe gemakkelijk had Romana het met Janine? Dat niemand deze vraag lijkt te stellen is tekenend voor Nederland.

(...)
Tags: nederlands blog
Other posts

Back