#Misha things

Blog Music Random RSS Matrix

21 Sep 2023

Omgaan met personeelstekort

Mensen willen sneller en beter geholpen worden in de winkel, maar niet meer werken, geen hogere lonen betalen, en geen migratie.

throw.png

Nederland is een groot terras waar iedereen elkaar geld aanbiedt om een schort om te doen en bitterballen te halen, maar iedereen - voor dat geld - uiteindelijk gewoon eigenlijk liever blijft zitten mopperen op de onderbezette bediening ("en ze spreken geeneens Nederlands!").

Misschien is het een soort ontgroeipijn, en gaan mensen zich langzaam realiseren dat ze de tijd en het geld die ze op dat terras hadden willen uitgeven aan andermans diensten/producten, ook kunnen gebruiken om wat leuks voor zichzelf of voor een ander te doen/maken. Zonder product of dienst te consumeren.

Al lijkt het me wel goed om eerst gewoon een beetje redelijke lonen te gaan betalen. In plaats van al die toeslagen en regelingen die de overheid - in alle "gulheid" - elke keer tevoorschijn tovert om mensen op een bestaansminimum te krijgen. Ga gewoon eerst een beetje fatsoenlijk de welvaart delen.

Tags: blog nederlands economicsTo comment on this post, or any of the other posts, follow this link to the dedicated public Matrix-room, or share something with me on Mastodon.


Back