#Misha things

Blog Music Random RSS Matrix

30 jul 2021

Eigen angst eerst

Sommige mensen, waaronder Thierry Baudet, zeggen geen corona vaccinatie te willen omdat het vaccinatieprogramma volgens hen één groot experiment is waarvan de bijwerkingen op de lange termijn onduidelijk zijn.

De grap is dat al deze mensen, waaronder Baudet, of ze nou willen of niet, sowieso al onderdeel zijn van één van de meest grootschalige experimenten uit de menselijke geschiedenis; eentje waarvan we de bijwerkingen - i.t.t. die van de coronavaccins - niet rustig in gecontroleerde experimentele omgeving kunnen vaststellen. Hier lijken ze zich een stuk minder druk over te maken.

Los daarvan is corona de vrije loop geven natuurlijk ook een "totaal onduidelijk experiment".

Het lijkt er zomaar op dat Baudet en zijn aanhang vrij selectief omgaan met het voorzorgsprincipe.

"Jouw angst, en daarmee jouw beroep op mij, is hysterisch en ongegrond. Doe ff relaxt. Het komt vanzelf goed. Mijn angst daarentegen, en dan specifiek mijn angst voor dat wat je van me vraagt, is redelijk en verstandig."

Het idee dat (geo)politiek (en de daarmee gepaard gaande verdeling van pijn, comfort, geluk en succes) de laatste tijd steeds vaker gaat over het vaststellen en verdelen van risico's is niet nieuw. En dat dit een belangrijke speel-/proeftuin is voor fascisten mag ook niet verbazen.

Toch blijf ik gefascineerd door de schaamteloosheid en lelijkheid waarmee mensen als Willem Engel en Baudet zich in deze strijd gooien. Is de VS dan toch opnieuw ons voorland?

Tags: nederlands fascisme blog coronaTo comment on this post, or any of the other posts, follow this link to the dedicated public Matrix-room, or share something with me on Mastodon.


Back