#Misha things

Blog Music Random RSS Matrix

23 jul 2021

Telefoonalfabet

Van wie is de A? Officieel? Volgens Genootschap onze Taal is de A officieel van Anton. De B is natuurlijk van Bernhard (alsof die al niet genoeg bezit), en de C is uiteraard van Cornelis.

De M is van Maria, maar zij moet haar letter - i.t.t. bijv. Dirk, Otto en IJsbrand - wel delen. Met Marie.

Ik gun het al die mensen van harte. Zacharias, Isaak en Quirinus. Maar het kan misschien wel wat diverser. Dat Maria en Marie de M bijv. delen met Mohammed. Ook zou het mooi zijn om de letters wat eerlijker te verdelen. Dat de I gewoon van iedereen is.

Maar misschien moeten we wel opgeven dat er nog zoiets bestaat als een gemeenschappelijk referentiekader waarmee we kunnen verduidelijken welke letter we bedoelen. Misschien moeten we alles los laten. De A van anarchie.

Een tijdje terug was ik met een aantal vrienden op zoek naar innovatieve, licht verwarrende kandidaten, waarin de verduidelijking van de letter op zichzelf ook gewoon weer een woord is.

Wie dit toevallig leest, en er nog meer kan bedenken, deel het in de comments hieronder. Like and subscribe!

Update 07 nov 2021: ik bleek mijn tijd ver vooruit te zijn. En het blijkt ook over de grens tot beroering te leiden.

Tags: nederlands beetje_leuk blogTo comment on this post, or any of the other posts, follow this link to the dedicated public Matrix-room, or share something with me on Mastodon.


Back