#Misha things

Blog Music Random RSS Matrix

05 Sep 2024

UvA communicatie via LinkedIn

Updated Friday 13 Sept 2024

De fuik

Het "bureau communicatie" laat in een reactie op de onderstaande mail weten dat ze hier ook intern discussie over hebben gehad. Dat stelt enigszins gerust.

In de communicatie over de voorgenomen bezuinigingen is er toch voor gekozen om zoveel mogelijk aandacht te genereren op LinkedIn, omdat dit het meeste impact heeft op Den Haag.

In plaats van dat medewerkers de video over de bezuinigingen "gewoon" op de UvA server bekijken, bekijken ze 'm op LinkedIn en dat draagt bij aan het succes (en daarmee bereik) van de video.

Toch: het gevaarlijkste van de digitale fuiken die ons (steeds verder) omsluiten is dat elke afzonderlijke keuze om de fuik verder in te zwemmen, op zichzelf een logische keuze is.

Oorspronkelijke email

From: Misha Velthuis <m.velthuis@uva.nl>

To: nieuws-intern@e.uva.nl

Subject: video on LinkedIn

Date: Thu, 05 Sep 2024 18:51:34 +0200


Beste lezer,

In de Nieuwsbrief van vandaag wordt verwezen naar een video over de bezuinigingen in het hoger onderwijs. Die video staat op LinkedIn, waar ik zonder in te loggen niet bij kan.

Ik vraag mij of waarom dit zo gegaan is. Ik begrijp dat het soms handig/nodig is om communicatie naar medewerkers en studenten ook op grote sociale media-platformen te delen, maar het lijkt mij onwenselijk om zulke communicatie alleen via het netwerk van een extern bedrijf aan te bieden?

Zo'n video zou bijvoorbeeld prima op een door de UvA beheerde server geplaatst kunnen worden. Of nog beter: op een eigen UvA-account op de door Surf beheerde Mastodon server social.edu.nl.

Als jullie daar vragen over hebben, of er een keer over zouden willen praten met bijvoorbeeld mijn collega's en studenten van OpenTech(AUC), horen we dat graag.

Vriendelijke groet,

Misha Velthuis


Blog: https://mishathings.org

Mastodon: https://social.edu.nl/@MishaVelthuis

Matrix (chat): https://matrix.to/#/@misha:pub.solar

Tags: blog

Back